آیا به دنبال بهترین روش درمان نازایی هستید؟ ناباروری به عنوان ناتوانی در باردار شدن در عرض 1 سال با وجود آمیزش منظم و محافظت نشده زوجین تعریف می شود. اما اگر با وجود آمیزش منظم و محافظت نشده در زنان بالای 35 سال بارداری اتفاق نیفتد، می توان معاینات و درمان های لازم را زودتر شروع کرد.
بروز نازایی با افزایش سن افزایش می یابد. ناباروری یک مشکل مرتبط با دستگاه تناسلی است. همانطور که ممکن است به یک دلیل واحد بستگی داشته باشد می تواند با ترکیب چندین عامل اتفاق بیفتد. ناباروری یک بیماری دستگاه تناسلی است که توانایی بدن در انجام عملکرد تولید مثلی خود را مختل می کند.
درمان های ایمن و موثر بسیاری برای غلبه بر ناباروری وجود دارد. این درمان ها شانس بچه دار شدن زوج ها را افزایش می دهد. البته باید توجه داشت داشت که انتخاب بهترین روش درمان نازایی به عوامل مختلف از جمله جنسیت و نوع مشکل بستگی دارد. در این مقاله چند روش از بهترین روش های درمان نازایی در مرد و زن را شرح می دهیم. علاوه بر آن ویژگی های بهترین متخصص زنان در تهران را به شما معرفی خواهیم کرد.
دسترسی آسان به بخش های مهم مقاله
مروری بر باروری زنان
زنان با تمام تخمک هایی که در طول زندگی خود خواهند داشت به دنیا می آیند. وقتی یک زن به سن بلوغ می رسد، تقریباً 450000 تخمک دارد. در این زمان، بدن شما شروع به تولید هورمون هایی می کند که باعث بلوغ و آزاد شدن تخمک ها می شوند. متوسط چرخه قاعدگی 28 روز طول می کشد. در شروع هر چرخه، گروهی از فولیکول ها (بیشتر حاوی تخمک) با کمک هورمون محرک فولیکول (FSH) شروع به رشد و نمو می کنند. فقط یکی از این فولیکول ها به مرحله غالب می رسد. بقیه روند طبیعی آترزی فولیکولی را دنبال می کنند (آنها می میرند).
در هفته دوم چرخه شما، فولیکول ها استروژن تولید می کنند که مغز را تحریک می کند تا هورمون لوتئینیزه کننده (LH) ترشح کند. استروژن به ضخیم شدن پوشش داخلی رحم (آندومتر) کمک می کند. همچنین دهانه رحم را تحریک می کند تا یک مخاط نازک و لغزنده تولید کند که اسپرم می تواند در آن شنا کند.
تخمک گذاری زمانی اتفاق می افتد که افزایش LH باعث آزاد شدن تخمک از فولیکول غالب شود. در این مرحله از فرآیند، فولیکول جسم زرد نامیده می شود. جسم زرد هورمون دیگری به نام پروژسترون تولید می کند که رحم را برای دریافت تخمک بارور شده آماده می کند.
اگر تخمک توسط اسپرم بارور نشود، یا اگر تخمک بارور شده لانه گزینی نشود، جسم زرد شروع به کوچک شدن میکند، سطح پروژسترون کاهش مییابد و رحم شروع به ریختن غشایی که روی آن پوشانده شده است در حالی که قاعدگی شروع میشود و چرخه دوباره شروع میشود.
علل ناباروری چیست؟
در زنان، ناباروری می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
- سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
- نارسایی تخمدان، که منجر به “اختلال در کیفیت تخمک، با افزایش میزان سقط خود به خود و ناهنجاری های کروموزومی جنین” می شود.
- نارسایی زودرس تخمدان، “از دست دادن غیرطبیعی فولیکولی بزرگ همراه با عدم وجود چرخه قاعدگی، همراه با یائسگی زودرس که قبل از سن 40 سالگی رخ می دهد”.
- تنگی لوله های دو طرفه، یعنی کاهش نفوذپذیری لوله های فالوپ، مسدود کردن عبور اسپرم به تخمک.
- ناهنجاری های رحمی مثل سندرم روکیتانسکی (عدم وجود رحم)، ناهنجاری ها، پولیپ های آندومتر، فیبروم های خاص رحمی).
- اندومتریوز
- آمنوره: آمنوره به معنای عدم قاعدگی است. دو نوع آمنوره وجود دارد: اولیه و ثانویه. آمنوره اولیه اغلب زمانی تشخیص داده می شود که زن قبل از سن 16 سالگی پریود نشود. آمنوره ثانویه زمانی رخ می دهد که خانمی قبلا پریود شده باشد، اما قاعدگی او برای 3 تا 6 ماه یا بیشتر متوقف شود.
در مردان، ناباروری می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
- نارسایی بیضه: ناهنجاری های اسپرم شایع ترین علل ناباروری در مردان است. کیفیت و کمیت اسپرم تغییر می کند.
- اختلالات جنسی: به غیر از اختلالات نعوظ و انزال با منشاء روان زا، عوامل عروقی، هورمونی، متابولیک یا عصبی می توانند منجر به اختلال عملکرد جنسی شوند.
برخی از علل مشترک برای هر دو جنسیت:
آسیب شناسی هیپوتالاموس هیپوفیز، مسئول تغییر در تولید هورمون ها است که می تواند منجر به عدم تخمک گذاریپیا نقص در تولید اسپرم شود. برخی از درمان های سرطان مانند شیمی درمانی نیز می تواند منجر به ناباروری شود.
در نهایت، عوامل دیگری مانند تنباکو، اضافه وزن، چاقی، استرس و … نیز می تواند باعث ناباروری شود.
علائم ناباروری چیست؟
چیزی که می توان آن را نشانه ناباروری نامید، ناتوانی در بچه دار شدن پس از یک سال رابطه جنسی محافظت نشده است. علائم دیگری مانند اختلال نعوظ، درد در بیضه برای مردان و چرخه های قاعدگی غیرطبیعی برای زنان ممکن است ظاهر شوند یا همراه با این ناتوانی در باردار شدن باشند.
پس از 12 ماه تلاش ناموفق، توصیه می شود که یک معاینه ناباروری انجام دهید که در طی آن یک متخصص باروری سعی می کند با شما علت عدم وقوع بارداری را پیدا کند تا شانس شما برای بارداری طبیعی به حداکثر برسد. راه حل های جایگزین را به شما ارائه دهد. او به طور خاص از شما در مورد سابقه و نحوه زندگی شما سوال خواهد کرد و در صورت لزوم معاینات پزشکی را تجویز خواهد کرد. اگر در حال تلاش برای بچه دار شدن هستید و شما یا همسرتان از آسیب شناسی های خاصی (بیماری های مزمن، بیماری های ژنتیکی) رنج می برید، قبل از مشورت با متخصص باروری، 12 ماه توصیه شده را منتظر نمانید!
پیشگیری بهتر از درمان است. به مشاوره قبل از بارداری فکر کنید، که این امکان را به شما می دهد که خیلی زود تشخیص دهید که آیا ممکن است مشکلاتی مانع باروری شوند یا خیر.
برای دریافت وقت مشاوره با دکتر بیتا زلالی می توانید با شماره 09126176917 تماس بگیرید.
ناباروری مردان
به منظور ارائه بهترین درمان برای ناباروری مردان، متخصص تعداد مشخصی از آنالیزها از جمله معاینه بالینی را تجویز می کند. در این مرحله معیارهای متعددی مانند وزن و قد بیمار و همچنین فشار خون وی بررسی می شود. همچنین به علائم احتمالی هیپوسپادیاس (ناهنجاری مجرای ادرار)، عفونت ادراری یا اورتریت، سابقه جراحی، واریکوسل یا حتی ژنیکوماستی (توسعه بیش از حد غدد پستانی) توجه می شود.
برای بررسی ناباروری مردان از چه آزمایشاتی استفاده می شود؟
برای مطالعه باروری مردان، تجزیه و تحلیلی انجام می شود که در آن تعداد، فعالیت و شکل اسپرم مورد آزمایش قرار می گیرد. اگر 39 میلیون اسپرم در انزال به دست آوریم که حداقل 32 درصد از اسپرم ها به سمت جلو حرکت کنند و حداقل 4 درصد آنها شکل طبیعی داشته باشند، باروری طبیعی خواهد بود. اگر این مقادیر کمتر باشد، احتمال بارداری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
علت تولید کم اسپرم در بیضه چیست؟
اختلال در عملکرد غدد مغز (غده هیپوفیز و هیپوتالاموس) که هورمون های تنظیم کننده تشکیل اسپرم را تولید می کنند، به طور کلی منشاء این تغییرات است، اما این پدیده را می توان با تغییرات ژنتیکی نیز توضیح داد (سندرم کلاین فلتر، تغییر در ژنهای موجود در کروموزوم Y که تشکیل اسپرمها را تنظیم میکنند) یا به دلیل بسیاری از مشکلات بیضه مثل عدم رشد، رشد غیرطبیعی، یا عدم نزول به داخل بورس.
علت ناهنجاری اسپرم چیست؟
- عفونت یا وجود آنتی بادی.
- تغییر تعداد کروموزوم ها از طریق FISH. قطعه قطعه شدن DNA؛ پدیده های اکسیداسیون؛ واریکوسل و غیره
- دیابت، اختلالات تیروئید، نارسایی کلیه و کبد و همچنین مصرف برخی داروها، تنباکو یا حتی موقعیت های استرس زا.
معاینه بالینی بسته به مورد می تواند با موارد زیر تکمیل شود:
- سونوگرافی از بیضه ها و دستگاه تناسلی
- اکتشاف هورمونی
فراتر از این تجزیه و تحلیل ها، آزمایش اساسی برای بررسی باروری مردانه، اسپرموگرافی است. در اینجا سه پارامتر مورد مطالعه قرار می گیرد:
- غلظت اسپرم (جستجو برای الیگواسپرمی، زمانی که تعداد اسپرم ها کمتر از 15 میلیون در میلی لیتر است، یا جستجو برای آزواسپرمی، زمانی که اسپرم به طور کامل در انزال وجود ندارد).
- تحرک اسپرم (جستجو برای آستنوزواسپرمی، زمانی که تحرک اسپرم کاهش می یابد).
- مورفولوژی اسپرم (تست برای تراتوزواسپرمی، زمانی که تعداد اسپرمهای غیرطبیعی مورفولوژیکی زیاد باشد).
اگر در زمینه نازایی و ناباروری نیاز به مشاوره دارید و نمی دانید علت مشکلتان چه می باشد شماره تلفن خود را در فرم زیر وارد نماید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
چگونه درمان ناباروری مردان را انجام دهیم؟
وقتی متخصص تمام نتایج را در دست داشته باشد، میتواند گزینههای درمانی احتمالی را با بیمارش در میان بگذارد.
- برخی از اختلالات ناباروری مردان را می توان با دارو درمان کرد، مانند تجویز آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات.
- هورمون ها برای جبران نقص در عملکرد بیضه؛
- کورتیکواستروئیدها در موارد خاص ناباروری ناشی از سیستم ایمنی مانند تولید آنتی بادی های ضد اسپرم.
روش های جراحی شامل:
- انسداد اپیدیدیم (درمان پیشنهادی: آناستوموز اپیدیدیم-دفرانسیلی که امکان بازیابی ارتباط بین مجرای دفران و اپیدیدیم را فراهم می کند).
- وازکتومی (درمان پیشنهادی: جراحی ترمیمی برای بازگرداندن نفوذپذیری مجرای دفران)
- واریکوسل بیضه (درمان ارائه شده: آمبولیزاسیون ورید اسپرماتیک در قسمت بالایی آن برای جلوگیری از رفلاکس خون)
تعریف ناباروری زنان
زمانی از ناباروری زنان صحبت می کنیم که زنی برای بچه دار شدن مشکل داشته باشد. بر اساس تعریف پزشکی این واژه، زمانی که زنی با وجود رابطه جنسی منظم و در صورت عدم وجود هرگونه پیشگیری از بارداری، پس از 2 سال موفق به بارداری نشود، نابارور محسوب می شود.
برای تعیین وقت با دکتر بیتا زلالی می توانید با شماره 09126176917 تماس حاصل نمایید.
علائم ناباروری زنان چیست؟
واضح است که اولین علامت ناباروری زنان عدم بارداری است. با این حال، بسته به عللی که منجر به این ناتوانی در تولید مثل شده است، می تواند با علائم دیگری مشخص شود مانند:
- سیکل های قاعدگی نامنظم
- درد لگن
- ترشحات غیر طبیعی واژن
در صورت مشکل برای باردار شدن، مشورت با متخصص زنان خوب ضروری است. برای تعیین تشخیص ناباروری و همچنین تعریف علل، او باید سوالات زیادی از شما بپرسد و معاینات مختلفی را انجام دهد. به این چکاپ ناباروری می گویند.
چگونه می توانیم دوره تخمک گذاری خود را بدانیم؟
تخمک گذاری یا دوره باروری یک زن در اواسط سیکل او اتفاق می افتد، در صورتی که سیکل 28 روزه باشد در حدود روز 14 است. با این حال، همه زنان یک چرخه منظم ندارند. بنابراین پیش بینی روز دقیق تخمک گذاری آنها دشوار است.
چرخه قاعدگی معمولاً بین 23 تا 35 روز متغیر است. دوره مناسب برای لقاح 3 تا 4 روز قبل از تخمک گذاری و 1 تا 2 روز بعد از تخمک گذاری است.
بنابراین برای محاسبه دوره تخمک گذاری خود، باید از تاریخ آخرین قاعدگی خود حساب کنید و میانگین طول چرخه قاعدگی خود را در نظر بگیرید.
برای تعیین بارورترین دوره چرخه، لازم است 14 روز قبل از پریود بعدی کسر شود.
همه این سرنخ ها به درک بهتر این دوره کمک می کند، حتی اگر فقط تقریبی باشد. سرنخ های دیگری نیز تعیین دقیق تر تخمک گذاری را ممکن می سازد، مانند این که 24 ساعت پس از تخمک گذاری، دمای بدن بین 4 تا 6 دهم افزایش می یابد.
آزمون تشخیص کلی نازایی و ناباروری
برای دریافت مشاوره و شروع روند درمان با شماره زیر تماس بگیرید:
09126176917
بررسی بهترین روش درمان نازایی بر اساس نوع مشکل
IVF (لقاح آزمایشگاهی) شناخته شده ترین درمان باروری است، اما روش های دیگری به عنوان بهترین روش درمان نازایی نیز وجود دارد که می توان به زوج هایی که در باردار شدن طبیعی مشکل دارند، توصیه کرد. تصمیم گیری در مورد اینکه کدام روش توصیه شود پس از ارزیابی لوله های رحمی زن و کیفیت تخمک و اسپرم مرد، همراه با اطلاعاتی مانند سن همسر، وجود بارداری قبلی، مدت زمان بارداری آنها گرفته می شود.
داروهای بارداری (باروری)
اگر مشکل بارداری به دلیل عدم تخمک گذاری منظم باشد، رشد تخمک را می توان با داروهای باروری که به صورت قرص یا تزریقی تجویز می شود، محقق کرد. در حالی که درمان به شکل دارو به مکانیسم های طبیعی باروری در بدن شما امکان می دهد تا به طور موثرتری کار کنند، درمان به شکل تزریقی مستقیما تخمدان ها را تحریک کرده و تخمک گذاری را محقق می کند.
عوارض جانبی احتمالی در طول درمان دارویی ممکن است خود را به صورت گرگرفتگی، حساس شدن سینهها، حالت تهوع و نوسانات احساسی نشان دهد و واکنشهای آلرژیک، هرچند نادر، در درمان تزریقی دیده میشود. درمان بارداری تحت نظارت دقیق از نظر به حداقل رساندن عوارض احتمالی بسیار مهم است. این داروها که تخمکگذاری را تنظیم و افزایش میدهند، در سایر درمان های بارداری نیز استفاده میشوند.
درمان تلقیح
تلقیح با قرار دادن اسپرم همسرتان در رحم با یک روش ساده در طول دوره تخمک گذاری که باروری در بالاترین حد خود است، انجام می شود. این بهترین روش درمان نازایی برای مواردی است که لوله ها سالم هستند و علت مشکلات ناباروری غیر قابل توضیح است توصیه می شود.
همچنین در زوجهایی که تعداد یا تحرک اسپرمها قبل از رسیدن به سطوح بسیار پایین کاهش مییابد، از عبور اسپرم از دهانه رحم جلوگیری میشود یا به دلایلی مانند واژینیسموس، انزال زودرس، مقاربت جنسی انجام نمیشود، به طور موثر استفاده میشود . متحرک ترین اسپرم هایی که از نمونه اسپرم داده شده توسط همسرتان انتخاب می شوند و بیشترین احتمال بارور شدن تخمک را دارند، با کمک یک لوله پلاستیکی از دهانه رحم عبور داده می شوند و به داخل رحم رها می شوند.
درمان IVF
زنانی که عادت ماهانه دارند هر ماه یک تخمک تولید می کنند. در درمان IVF، هدف افزایش این تعداد با داروهای هورمونی تجویز شده خارجی است. اگرچه هر پروتکل درمانی متفاوت است، اما اساسا دو درمان هورمونی موازی اعمال می شود که رشد تخمک را فراهم کرده و از تخمک گذاری زودرس جلوگیری می کند.
تعیین تعداد جنین هایی که باید منتقل شوند ممکن است مستقیما بر شانس بارداری و خطر حاملگی چند قلو تاثیر بگذارد. هنگامی که کیفیت جنین مشخص شد، تعداد جنین ها قبل از انتقال به طور مفصل با زوجین صحبت خواهد شد. انتقال جنین به جز در موارد بسیار نادر نیازی به بیهوشی ندارد.
لاپاراسکوپی
بیماریها یا مشکلات مربوط به رحم، تخمدانها و لولهها را میتوان مستقیما با وسایلی که از سوراخهای 3 تا 5 میلیمتری باز شده در پایین شکم با لاپاراسکوپ وارد میکنند، مشاهده کرد و در صورت لزوم میتوان مداخله جراحی انجام داد.
شرایطی که در آن لاپاراسکوپی اعمال می شود به شرح زیر است:
1-چسبندگی های داخل شکمی
2-باز کردن لوله ها
3-برداشتن لوله های آسیب دیده
4-جراحی میوم
5-جراحی کیست
هیستروسکوپی
هیسترکتومی وسیله ای لوله ای شکل است که در انتهای آن دوربین قرار دارد. داخل واژن قرار می گیرد و از دهانه رحم تا رحم امتداد می یابد و به پزشک اجازه می دهد تا مشکلات داخل رحمی را تشخیص دهد. اگر پزشک شما لازم بداند، ممکن است یک نمونه بافت کوچک بگیرد. با دستگاه هیستروسکوپ می توان داخل رحم را مشاهده کرد و با مداخله همزمان مشکلاتی مانند فیبروم رحم، پولیپ رحم و پرده های داخل رحمی را تشخیص داد و درمان کرد.
در مشاهده هیستروسکوپی، یک سیستم دوربین تلسکوپی کوچک از طریق دهانه رحم به داخل رحم فرستاده می شود. برای این جراحی نیازی به برش نیست. در روش هیسترکتومی ، مایع استریل به وسیله این تلسکوپ به رحم تزریق شده و دیواره داخلی رحم بررسی می شود، مشکلاتی مانند فیبروم، پولیپ، چسبندگی، سپتوم تشخیص داده می شود و در صورت لزوم می توان بیوپسی انجام داد.
میومکتومی – جراحی میوم
میومکتومی بهترین روش درمان نازایی برداشتن فیبروم در رحم است که می تواند از بارداری جلوگیری کند. به روش جراحی باز یا بسته انجام می شود. قبل از درمان IVF یک سری معاینات و آزمایشات برای جلوگیری از کاشت جنین و بارداری انجام می شود. این معاینات همچنین تعیین می کند که آیا مادر باردار فیبروم و پولیپ رحم دارد یا خیر.
اگر در درمان فیبروم جراحی تصمیم گرفته شود، بیهوشی عمومی برای بیماران اعمال می شود و فیبروم های رحم یکی یکی برداشته می شوند. اگرچه این اعمال معمولا به روش باز از ناحیه شکم انجام می شود، اما می توان آنها را با روش لاپاراسکوپی یا هیستروسکوپی انجام داد. افزایش تعداد فیبروم های رحمی می تواند درمان را دشوارتر کند. در برخی موارد، بیماران ممکن است نیاز به عمل مجدد داشته باشند. همه فیبروم ها خطرات زیادی برای بارداری ندارند، بنابراین درمان طبق نظر پزشک برنامه ریزی می شود.
صحبت های دکتر بیتا زلالی و پاسخ به سوالات پر تکرار
تزریق سلول های بنیادی و تزریق پی آر پی به تخمدان
حفظ باروری برای خانم های مجرد با فریز تخمک ها!!!
فریز جنین در کسانی که ازدواج کردن و تصمیم به بارداری ندارند!
ناباروری مرتبط با لوله های فالوپ
لوله های فالوپ نقش کلیدی در روند لقاح و بارداری دارند. آسیب لوله های فالوپ در 25 درصد موارد ناباروری در زنان دخیل است. با این حال، تکنیکهای مدرن اکنون به تعداد زیادی از زنان مبتلا به آسیب لولههای رحمی اجازه میدهد تا بارداری سالمی داشته باشند.
سقط های مکرر و ناباروری
سقط جنین زمانی اتفاق می افتد که زنی نوزاد خود را قبل از رسیدن به هفته بیستم بارداری از دست بدهد. این در 15 تا 20 درصد از بارداری ها رخ می دهد و با افزایش سن خطر افزایش می یابد. بیشتر سقطها در سه ماهه اول بارداری اتفاق میافتد. اگر جنین زنده ای تشخیص داده شود (سونوگرافی ضربان قلب را تشخیص می دهد) در 12 هفته اول بارداری، خطر سقط جنین کمتر از 5 درصد است. اگر خونریزی واژینال پس از تشخیص جنین زنده رخ دهد، خطر سقط جنین تا حدود 20 درصد افزایش می یابد.
خطر سقط مکرر در زنان متفاوت است. زنانی که حداقل یک بار بارداری طبیعی را تا پایان انجام داده اند، شانس بیشتری برای داشتن بارداری سالم در آینده دارند، حتی اگر سقط کنند. ارزیابی کامل معمولا تنها پس از دو یا سه سقط متوالی انجام می شود. در نیمی از زوج هایی که همسرشان سقط های مکرر داشته است، موفق می شویم که علت این سقط ها را پیدا کرده و آن را درمان کنیم. ناهنجاری کروموزومی جنین علت بیشتر سقط جنین است.
علت تقریباً هرگز با سلامت مادر مرتبط نیست، اگرچه خطر سقط جنین در زنان از سن 35 سالگی افزایش می یابد. از 40 سالگی خطر سقط جنین 35 تا 40 درصد و از 45 سالگی این خطر بیش از 50 درصد است.
سقط جنین مکرر ممکن است در اثر برخی از عوامل زیر ایجاد شود:
- شکل غیر طبیعی رحم
- فیبروئید رحم
- ناهنجاری های ژنتیکی
- اختلالات هورمونی
- عوامل ایمونولوژیک
- عفونت
اختلالات تخمک گذاری و نازایی
هر ماه، تولید تخمکی که بتوان آن را بارور کرد از یک سری مراحل پیچیده عبور می کند. اگر یکی از این مراحل طبق برنامه پیش نرود، نمی توانید باردار شوید. تعدادی از شرایط سلامتی می تواند مانع یا از تخمک گذاری جلوگیری کند، از جمله موارد زیر:
- علائم بیماری تخمدان پلی کیستیک
- اختلال غده تیروئید
- هیپرپرولاکتینمی، یک اختلال مرتبط با هورمون که تولید شیر را تحریک می کند و تخمک گذاری را سرکوب می کند.
- سطوح پایین هورمون های باروری (FSH و LH)
- نارسایی زودرس تخمدان
- کاهش یا افزایش شدید وزن
- فعالیت بدنی بیش از حد
- اختلالات اشتها
کاهش کمیت و کیفیت تخمک ها، باردار شدن را برای زن دشوار می کند. برخی از زنان مدت ها قبل از یائسگی از اختلال عملکرد تخمدان رنج می برند. نارسایی زودرس تخمدان (POF) یا یائسگی زودرس زمانی رخ می دهد که یک زن زیر 40 سال تولید تخمک های قابل بارور را متوقف کند.
به طور متوسط، یائسگی طبیعی در حدود 51 سالگی اتفاق می افتد، اما در زنان مبتلا به IOP، یائسگی خیلی زودتر شروع می شود. اختلالات تخمک گذاری شایع ترین علت ناباروری در زنان است. خبر خوب این است که بسیاری از این مسائل قابل درمان هستند.
آندومتریوز و نازایی
بین آندومتریوز و ناباروری همبستگی قوی وجود دارد، زیرا 10 درصد زنان از آن رنج می برند و 35 درصد زنان نابارور از این بیماری رنج می برند. نام آن از کلمه آندومتر گرفته شده است، بافتی که دیواره داخلی رحم را می پوشاند و هر ماه در زمان قاعدگی جدا می شود. ظهور این بافت در خارج از محل معمول خود و به عبارت دیگر خارج از رحم است. سپس معمولاً به تخمدانها، لولههای فالوپ، رباطهایی که رحم را حمایت میکنند و به دیواره لگن یا حفره شکمی میچسبد. این بافت به تغییرات هورمونی که در حوالی زمان قاعدگی رخ می دهد حساس است که باعث تعدادی علائم می شود.
اگرچه درست است که برخی از بیماران هیچ علامتی ندارند، اما اندومتریوز معمولاً با درد و ناباروری ظاهر می شود. درد ممکن است فقط در دوران قاعدگی ظاهر شود، اما زمانی که ایمپلنتهای آندومتریوز به اندامهای دیگر مانند روده، مثانه یا راست روده حمله میکنند، ممکن است زن علائم گوارشی یا ادراری نیز داشته باشد. ناباروری مربوط به آندومتریوز می تواند ناشی از تغییرات در آناتومی لگن بیماران در طول دوره های قاعدگی باشد.
این می تواند باعث انسداد لوله ها یا تشکیل کیست تخمدان شود که در برخی موارد نیاز به جراحی دارد که منجر به از دست دادن بافت تخمدان و کاهش باروری می شود. درمان های پزشکی و جراحی وجود دارد و بارداری اغلب می تواند پیشرفت بیماری را کند یا حتی بهبود بخشد.
آندومتریوز روی هر زن متفاوت است. برخی از زنان هیچ علامتی ندارند، برخی دیگر دردهای شدید قاعدگی، خونریزی غیرطبیعی رحم، درد در حین مقاربت و علائم دیگر دارند.
زنان مبتلا به اندومتریوز خفیف ممکن است درد زیادی احساس کنند، در حالی که آندومتریوز شدید ممکن است هیچ احساسی نداشته باشند.
اندومتریوز می تواند با ایجاد بافت اسکار یا چسبندگی هایی که تخمدان ها، لوله های فالوپ و روده را به یکدیگر متصل می کند، در باروری تداخل ایجاد کند.
این چسبندگیها میتوانند در آزاد شدن تخمکها از تخمدانها یا حرکت تخمکها از طریق لولههای فالوپ اختلال ایجاد کنند و احتمال باردار شدن را کاهش دهند.
پزشک ممکن است بر اساس تاریخچه و معاینه لگنی شما مشکوک به آندومتریوز باشد، اما آزمایشات اضافی برای تأیید تشخیص مورد نیاز است. تنها ابزار تشخیصی معتبر اغلب لاپاراسکوپی است. همچنین ممکن است از سونوگرافی و آزمایش خون برای تایید تشخیص استفاده شود.
تخمدان پلی کیستیک و ناباروری
حدود 20 درصد از زنان تخمدان پلی کیستیک (POQ) دارند. این اصطلاح به افزایش تعداد کیست های کوچک (فولیکول های آنترال) در سطح تخمدان اشاره دارد که در اسکن سونوگرافی قابل مشاهده است. با این حال، بسیاری از زنان مبتلا به PCOS مشکلی در تخمک گذاری و باردار شدن ندارند. از سوی دیگر، سایر زنان با نتیجه یکسان سونوگرافی، از سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) رنج خواهند برد. این زنان سیکل های قاعدگی نامنظم یا حتی بدون پریود را تجربه می کنند و بنابراین به دلیل عدم تخمک گذاری برای باردار شدن مشکل خواهند داشت.
علل عدم تخمک گذاری چیست؟
عوامل عدم تخمک گذاری:
- استرس
- کاهش یا افزایش قابل توجه وزن
- تولید بیش از حد پرولاکتین (هورمون تولید کننده شیر مادر) و تخمدان های پلی کیستیک
توضیحات کامل دکتر بیتا زلالی درباره ناباروری
بهترین دکتر نازایی در تهران
درمان نازایی نیاز به مهارت و تبحر بالایی دارد پس باید در انتخاب پزشک خود بسیار دقت کنید. در صورتی که پزشک شما از مهارت و دانش کافی برخوردار نباشد، ناباروری شما درمان نمی شود. دراین حالت شما فقط وقت و هزینه زیادی را صرف کرده اید و هیچ نتیجه ای نگرفته اید. بهترین دکتر برای درمان نازایی کسی است که در زمینه های زنان، زایمان و ناباروری دارای علم و تجربه زیاد باشد. دکتر بیتا زلالی با استفاده از پیشرفته ترین متد های درمان نازایی میتواند به حل مشکل شما کمک کند.
آدرس مطب تهران دکتر بیتا زلالی
پاسداران، بهستان ششم، اول کوچه داروخانه دکتر سلیمی، طبقه دوم
برای ورود به گوگل مپ کلیک کنید:
اولین علائم بارداری از چه زمانی شروع می شود؟
لقاح زمانی انجام می شود که اسپرم پدری با تخمک مادر، در حدود روز چهاردهم سیکل قاعدگی در یکی از لوله های رحم مادر ملاقات می کند (به عنوان یادآوری، مراحل مختلف چرخه قاعدگی از روز اول قاعدگی و تخمک گذاری شمارش می شود. حدود روز چهاردهم رخ می دهد). با این حال، این مدت تخمینی 14 روز بسته به هر زن بسیار متغیر است.
تخمک بارور شده که بلاستوسیست نامیده می شود، حدود یک هفته طول می کشد تا از لوله های فالوپ عبور کند، به رحم فرود آمده و در آنجا لانه گزینی کند. علاوه بر این، برخی از زنان ممکن است درد لانه گزینی را تجربه کنند، که با درد قاعدگی قابل مقایسه است، و حتی ممکن است با خونریزی بسیار خفیف همراه باشد. این اولین علامت بارداری در همه زنان وجود ندارد، گاهی اوقات لازم است منتظر بمانید تا سیگنالهای پیشنهادی بیشتری برای مشکوک شدن به بارداری اولیه احساس کنید و آزمایشی برای تایید تشخیص انجام دهید.
ویس رضایتمندی درمان بعد از 6 سال نازایی
سخن آخر
در این مقاله به بررسی نازایی و ناباروری و بهترین روش درمان نازایی بر اساس نوع مشکل پرداخته شد. باید توجه داشت که کیفیت تخمک و اسپرم مرد، همراه با اطلاعاتی مانند سن همسر، وجود بارداری قبلی، مدت زمان بارداری در انتخاب بهترین روش درمان ناباروری موثر است.
سوالات متداول
در مردان، دارودرمانی یا رفتار درمانی می تواند برخی از اختلالات انزال را درمان کند و به زوجین اجازه دهد که بچه دار شوند. اگر اسپرم کمی در مایع منی وجود داشته باشد، ممکن است هورمون هایی برای رفع این مشکل تجویز شود یا گاهی اوقات جراحی انجام شود.
نشانه اصلی ناباروری ناتوانی در بارداری پس از 12 ماه رابطه جنسی منظم و محافظت نشده (یا شش ماه اگر همسر زن 35 سال یا بیشتر باشد) است.
از مصرف زیاد الکل خودداری کنید.
مقدار مصرف قهوه را کاهش دهید.
سیگار کشیدن ممنوع.
مراقب وزن خود باشید.
یک ورزش را به طور معقول و منظم انجام دهید.
از مصرف اسیدهای چرب ترانس خودداری کنید.
شایع ترین علل باروری در زنان شامل موارد زیر است:
بالا رفتن سن. با افزایش سن یک زن باروری کاهش می یابد.
آمنوره.
اندومتریوز
اختلالات تخمک گذاری
سندرم تخمدان پلی کیستیک.
سقط های مکرر.
علامت اصلی ناباروری ناتوانی زوجین در بچه دار شدن پس از یک سال رابطه جنسی محافظت نشده است.
بنابراین، در طول یک چرخه منظم 28 روزه، یک زن بین روز 10 و 16 سیکل بارور خواهد بود. بنابراین داشتن رابطه جنسی در این دوره برای باردار شدن ضروری است. هر چه رابطه جنسی به اوج تخمک گذاری نزدیکتر باشد، احتمال لقاح بیشتر می شود.
ارزیابی باروری اغلب شامل معاینه پزشکی، معاینه بالینی و معاینات اضافی است:
در مردان: اسپرموگرافی تجویز می شود.
در زنان: منحنی دما، دوز هورمون ها و معاینه مخاط دهانه رحم انجام می شود.
9 پاسخ
۱۸ سال نازایی داشتم خانم دکتر بیتا زلالی لاپاراسکوپیم کرد دو ماه بعدش باردار شدم به مطب تهران مراجعه کردم بهترین دکتر زنانه و متخصص زنان و نازایی هست
فیبروم بزرگ رحمی داشتم و جای بدی بود باید عمل میشد پیش خانم دکتر بیتا زلالی عمل کردم خیلی راضی بودم اینقدر بزرگ بود که کسی قبول نمیکرد عملمو
ببخشید خانم دکتر تقریبا برای من سه ماه پیش یسری ازمایش نوشتن قبل از لاپارسکوپی انجامشون ندادم اگه بخام انجام بدم مشکلی نداره بعد بیام برا عمل لاپارسکوپی چون منتظره هزینش بودم اماده بشم بعد ازمایشهامو بگیرم
حضوری تشریف بیارید.
سلام نوبت آنلاین میخاستم باخانوم دکتر صحبت کنم
سلام روی لینک http://www.mavarateb.com کلیک کنید.
هزینه آی وی اف چقدر میشه خانم دکتر
با شماره ۰۹۱۲۶۱۷۶۹۱۷ تماس بگیرید.
ای وی اف چند درصد موفقیت آمیزه؟