سقط مکرر

12 علت سقط مکرر

سقط جنین می تواند هم برای زنان و هم برای شریک زندگی آنها یک رویداد دلخراش باشد. متأسفانه، این یک مشکل بسیار رایج است و از هر 20 زن یک نفر سقط جنین مکرر را تجربه می کند. درمان مناسب می تواند به زنانی که سقط های مکرر را تجربه می کنند کمک کند بارداری موفقی داشته باشند. دکتر بیتا زلالی می توانند این درمان را ارائه دهند. همچنین مراقبت های دلسوزانه ای را که شما و همسرتان نیاز دارید، از زمان ویزیت اولیه مشاوره تا بارداری ارائه خواهند کرد.

سقط جنین زمانی است که در 23 هفته اول یا 12 هفته اول، بارداری را از دست بدهید. وقتی این اتفاق سه بار یا بیشتر می‌افتد، پزشکان به این سقط مکرر می‌گویند. وقتی این اتفاق سه بار یا بیشتر می‌افتد، پزشکان به این سقط مکرر می‌گویند. برای زنان و شرکای آنها این یک مشکل بسیار ناراحت کننده است.

درمان سقط مکرر توسط دکتر بیتا زلالی

چرا این اتفاق می افتد؟

مواردی وجود دارد که ممکن است در سقط مکرر نقش داشته باشد، اما این یک مشکل پیچیده است و هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.

سن شما و سقط جنین قبلی


هر چه سن شما بیشتر باشد، خطر سقط جنین بیشتر می شود. هرچه بیشتر سقط جنین داشته باشید، احتمال اینکه سقط جنین دیگری داشته باشید بیشتر است. متأسفانه خطر سقط جنین پس از 40 سالگی به سرعت افزایش می یابد.

عوامل ژنتیکی


برای حدود سه تا پنج زن از هر 100 زنی که سقط مکرر دارند، آنها یا همسرشان در یکی از کروموزوم های خود دچار اختلال می شوند (ساختارهای ژنتیکی درون سلول های ما که حاوی DNA ما و ویژگی هایی است که ما از والدین خود به ارث برده ایم). اگرچه چنین ناهنجاری هایی ممکن است برای شما یا همسرتان مشکلی ایجاد نکند، اما گاهی اوقات در صورت انتقال به جنین باعث ایجاد مشکل می شود و می تواند علت سقط جنین شما باشد.

ناهنجاری در جنین


جنین یک تخمک بارور شده است. ناهنجاری در جنین شایع ترین دلیل سقط جنین است. با این حال، هر چه سقط جنین بیشتر باشد، احتمال کمتری وجود دارد که علت آن باشد. احتمال بروز ناهنجاری در جنین هر چه سن شما بیشتر باشد، بیشتر است و بنابراین خطر سقط مکرر نیز افزایش می یابد.

عوامل خود ایمنی


آنتی بادی ها موادی هستند که در خون ما تولید می شوند تا با عفونت ها مبارزه کنند. حدود 15 نفر از هر 100 زنی که سقط مکرر داشته اند، آنتی بادی های خاصی به نام آنتی بادی های آنتی فسفولیپید (aPL) در خون خود دارند. کمتر از دو نفر از هر 100 زن با حاملگی طبیعی دارای آنتی بادی aPL هستند.

برخی از افراد آنتی بادی هایی تولید می کنند که در برابر بافت های خود بدن واکنش نشان می دهند. این به عنوان یک پاسخ خود ایمنی شناخته می شود و این همان چیزی است که برای زنان دارای آنتی بادی aPL اتفاق می افتد. اگر آنتی بادی های aPL دارید و سابقه سقط مکرر دارید، احتمال بارداری موفق شما کاهش می یابد.

ساختار رحم


مشخص نیست که تا چه حد بی نظمی های عمده در ساختار رحم شما می تواند بر خطر سقط های مکرر تأثیر بگذارد. به نظر می رسد زنانی که دارای ناهنجاری های جدی تشریحی هستند و برای آنها درمان نمی شود، بیشتر در معرض سقط جنین هستند یا زود زایمان کن تغییرات جزئی در ساختار رحم شما باعث سقط جنین نمی شود.

دهانه رحم ضعیف


در برخی از زنان ورودی رحم (دهانه رحم) در اوایل بارداری باز می شود و باعث سقط جنین در ماه سوم تا ششم می شود. این به عنوان یک علت سقط جنین بیش از حد تخمین زده می شود زیرا هیچ آزمایش قابل اعتمادی برای آن در خارج از بارداری وجود ندارد.

تخمدان پلی کیستیک


اگر تخمدان پلی کیستیک دارید، تخمدان‌های شما کمی بزرگ‌تر از تخمدان‌های طبیعی هستند و فولیکول‌های کوچک‌تری از حد طبیعی تولید می‌کنند. این ممکن است با عدم تعادل هورمون ها مرتبط باشد. کمتر از نیمی از زنان با سقط مکرر زودرس تخمدان پلی کیستیک دارند.

داشتن تخمدان پلی کیستیک دلیل مستقیم سقط جنین مکرر نیست و به این معنا نیست که شما در معرض خطر بیشتر سقط جنین هستید. بسیاری از زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک و سقط مکرر، سطح بالایی از هورمونی به نام هورمون لوتئین کننده (LH) در خون خود دارند. با این حال، کاهش سطح LH قبل از بارداری، شانس شما را برای زایمان موفق افزایش نمی دهد.

بیشتر بخوانید: کیست تخمدان

هیپرپرولاکتینمی


پرولاکتین هورمونی است که سینه های زن باردار را برای تولید شیر آماده می کند. هنگامی که یک زن پرولاکتین بیش از حد تولید می کند، این به عنوان هیپرپرولاکتینمی شناخته می شود. هنوز مشخص نیست که آیا این وضعیت نقشی در سقط مکرر دارد زیرا شواهد متناقض هستند.

عفونت ها


اگر عفونت جدی وارد جریان خون شما شود ممکن است منجر به سقط جنین شود. اگر در اوایل بارداری به یک عفونت واژن به نام واژینوز باکتریال مبتلا شوید، ممکن است خطر سقط جنین در حدود ماه چهارم تا ششم یا زایمان زودرس را افزایش دهد. با این حال، مشخص نیست که آیا عفونت باعث سقط مکرر می شود یا خیر.

برای اینکه این اتفاق بیفتد، باکتری یا ویروس باید بتواند در سیستم شما زنده بماند بدون اینکه علائم کافی را متوجه شود. این امر بیماری هایی مانند سرخک، تبخال، لیستریا، توکسوپلاسموز و سیتومگالوویروس را رد می کند (بنابراین در صورت داشتن سقط مکرر، نیازی به آزمایش برای آنها نیست).

مقالات دیگر: عفونت قارچی واژن

شرایط خونی


در برخی از شرایط ارثی احتمال لخته شدن خون شما بیشتر از حد معمول است. این شرایط به عنوان ترومبوفیلی شناخته می شود. با این حال، این معنی نیست که یک لخته خون جدی به طور اجتناب ناپذیر ایجاد می شود. اگرچه تصور می‌شود که ترومبوفیلی در سقط جنین نقشی دارد، اما هنوز به اندازه کافی درباره چگونگی و چرایی آن نمی‌دانیم.

واکنش آلئومیون


برخی از افراد پیشنهاد کرده اند که برخی از زنان سقط جنین می کنند زیرا سیستم ایمنی بدن آنها به روش معمول به نوزاد پاسخ نمی دهد. این به عنوان یک واکنش آلی ایمنی شناخته می شود. هیچ مدرک روشنی برای حمایت از این نظریه وجود ندارد.

دیابت و مشکلات تیروئید


دیابت یا اختلالات تیروئید می تواند از عوامل سقط جنین منفرد باشد. آنها باعث سقط مکرر نمی شوند، تا زمانی که تحت درمان و تحت کنترل باشند.

ثبت ديدگاه