Logo.-Dr.-B.-Zolali.OK-svg-1

عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز

آندومتریوز، یکی از مشکلات رایج در زنان، به وضعیت غیر طبیعی بافت اطراف رحم اشاره دارد. پوشش داخلی رحم که بافت آندومتر نامیده می شود از غدد، سلول های خونی و بافت همبند تشکیل شده است که به طور معمول در داخل رحم رشد می کند و برای تخمک گذاری آماده می شود. این می تواند باعث بی نظمی قاعدگی و سایر مشکلات در زنان شود.

این بافت می تواند به سایر قسمت های بدن مانند لگن و خارج رحم حمله کند و مشکلاتی ایجاد کند. وجود بافت آندومتر در خارج از دیواره رحم می تواند باعث التهاب، خونریزی و چسبندگی در لگن شود. علائم دردناک زمانی رخ می دهد که ماهیچه های تخمدان و رحم درگیر آندومتریوز می شوند. درد لگن و التهاب پایین تنه از علائم شایع آندومتریوز است و در زنان جوان و مسن در سنین باروری شایع تر است.

اندومتریوز یک بیماری یا عارضه خطرناک نیست. اما بهتر است آن را جدی بگیرید و درمان کنید. اگر این بیماری جدی گرفته نشود؛ می تواند باعث مشکلاتی مانند: ناباروری شود. درمان های زیادی برای این بیماری وجود دارد. با این حال، لاپاراسکوپی رایج ترین درمان برای اندومتریوز است. با ما همراه باشید تا شما عزیزان را با عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز و اطلاعات مرتبط با آن آشنا کنیم.

علائم آندومتریوز

این عارضه معمولاً با درد لگن شروع می‌شود و پس از آن پریود های سخت و دردناک ایجاد می‌شود. همچنین در هنگام آمیزش جنسی، درد شدیدی نیز احساس می شود. یکی از مهم ترین علائم این است که قاعدگی بیش از 7 روز طول می کشد. افراد مبتلا به اندومتریوز از مشکلات گوارشی مانند درد روده و اسهال و یبوست رنج می برند. خستگی و کبودی بدن از دیگر علائم و احساس تهوع و استفراغ در اوایل صبح است.

به طور کلی، علائم آندومتریوز عبارتند از: درد مزمن لگن، درد شدید در دوران قاعدگی، درد در هنگام مقاربت، خونریزی شدید قاعدگی، وجود خون در مدفوع یا ادرار

قبل از عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز چه اقداماتی باید انجام شود؟

در عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز، مراحل ممکن است متفاوت باشد. با این حال، به طور کلی، مراحل را برای شما لیست کرده ایم.

  • ✅تست های تصویربرداری مانند سونوگرافی، CT،MRI، آزمایش خون و نوار قلب
  • ✅از آنجایی که آماده سازی روده ضروری است، بیمار باید 8 تا 12 ساعت قبل از عمل ناشتا باشد.
  • ✅در صورت استفاده از تنباکو یا داروهای خاصی باید به پزشک خود اطلاع دهید. در صورتی که پزشک صلاح بداند، ممکن است درخواست متوقف شود. در برخی موارد، مصرف دارو بر نتیجه جراحی تأثیر می گذارد. این داروها شامل آسپرین، داروهای ضد انعقاد، مکمل های گیاهی و داروهای مختلفی هستند که بر لخته شدن خون تأثیر می گذارند. اگر در هنگام، عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز بیمار قاعدگی نداشته باشد، بهتر است.

انجام عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز یکی از بهترین روش ها برای درمان بافت اندومتریوز در زنان است. این روش به دلیل داشتن مزایای زیادی نسبت به سایر روش ها توصیه می شود. برای انجام جراحی لاپاراسکوپی اندومتریوز مراحل زیر باید انجام شود: برای این درمان ابتدا باید بیمار را بیهوش کرد. پس از بیهوشی؛ یک سوراخ یا حفره در شکم شخص، ایجاد می شود. این سوراخ ها بسیار کوچک هستند. و هنگامی که سوراخ ظاهر می شود.

شکم بیمار را پر از گاز می کنند. اکنون، وقت آن است، لاپاراسکوپ با دوربین مخصوص به شکم، لگن و رحم نفوذ کند. دوربین هایی که به شکم و اطراف نفوذ می کنند بسیار دقیق هستند. اطمینان حاصل کنید که حتی کوچکترین پیچیدگی ها شناسایی و قابل مشاهده هستند. پس از انجام این روش ها و تایید وجود آندومتریوز، پزشک شما آن را درمان می کند.

لاپاراسکوپی آندومتریوز

مراقبت های پس از عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز

پس از عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز ، پرسنل پرستاری علائم حیاتی بیمار را تحت نظر خواهند داشت. علاوه بر این، بیماران تا زمانی که اثرات بیهوشی کاملاً از بین برود و بیماران تا زمانی که نتوانند به تنهایی دستشویی بروند از بیمارستان مرخص نمی شوند. سوزش ادرار یکی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از کاتتر است.

  • زمان بهبودی متفاوت است. در برخی موارد ممکن است چند ساعت پس از عمل به منزل مرخص شوید. در برخی موارد ممکن است مجبور شوید یک یا دو شب در بیمارستان بمانید. پس از عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز، اطراف ناف ممکن است از درد مزمنی برخوردار باشد. ممکن است کبودی شکم رخ دهد. نفخ شکم می تواند باعث درد در قفسه سینه، کمر و شانه ها شود. همچنین، شاید در پایان روز احساس تهوع داشته باشید.
  • قبل از رفتن به خانه، پزشک نحوه مدیریت عوارض جانبی احتمالی را توضیح می دهد. پزشکان ممکن است داروهای مسکن و آنتی بیوتیک ها را برای جلوگیری از عفونت تجویز کنند.
  • بسته به نوع عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز، ممکن است از بیمار خواسته شود روزها یا هفته ها استراحت کند. بازگشت به فعالیت عادی ممکن است یک ماه یا بیشتر طول بکشد.
  • تا 6 هفته بعد از جراحی اصلا رانندگی نکنید. 48 ساعت استحمام نکنید و ورزش های شدید انجام ندهید.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از عمل لاپاراسکوپی

عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز چه مزایایی دارد؟

همانطور که قبلا ذکر شد امروزه عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز جایگزین جراحی باز شده است. جراحی باز یک برش به طول 15-30 سانتی متر ایجاد می کند در حالی که جراحی لاپاراسکوپی یک برش به طول 1.5 سانتی متر ایجاد می کند. این روش در مقایسه با جراحی باز دارای مزایایی مانند برش های کوچکتر، خطر کمتر عفونت، زمان بهبودی کوتاهتر و خطر کمتر فتق و چسبندگی است.

علاوه بر این، لاپاراسکوپی آندومتریوز اندام های داخل و اطراف شکم را دستکاری یا آسیب نمی رساند. در نتیجه درد بعد از عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز بسیار کمتر است. از دیگر مزایای این روش می توان به درد کمتر، زمان بهبودی سریعتر و عفونت کمتر اشاره کرد.

همانطور که مستحضر هستید، اگر فردی از آندومتریوز رنج می برد، باید فوراً تحت درمان قرار گیرد زیرا مهم ترین عارضه جانبی آن ناباروری است. بنابراین، این روز ها، متخصصان زنان از جمله: دکتر بیتا زلالی، عمل لاپاراسکوپی آندومتریوز را به جای عمل باز، به بیماران خود پیشنهاد می دهند زیرا زمان بهبودی سریعتر و برش های کوچکتری بر روی شکم ایجاد می شود. علاوه بر این، این عمل باید زیر نظر پزشک متخصص، انجام شود و سپس مناسب ترین و کم خطرترین روش حذف اندومتریوز انتخاب شود.

Logo.-Dr.-B.-Zolali.OK-svg-1

دکتر بیتا زلالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا

سوالاتتان را مطرح کنید

معرفی دکتر بیتا زلالی