پرده بکارت شما یک غشا کوچک و نازک از بافت در دهانه واژن شما است. این غشا توسط بافت باقی مانده از رشد جنین تشکیل می شود. اندازه، شکل و ضخامت پرده بکارت برای هر شخص منحصر به فرد است و می تواند در طول زمان تغییر کند. هنگامی که به دنیا می آیید، پرده بکارت معمولاً یک تکه بافت حلقه ای شکل است که دهانه واژن شما را احاطه کرده است. گاهی اوقات فقط قسمت پایین دهانه واژن شما را می پوشاند. در موارد نادر، پرده بکارت کل دهانه واژن شما را می پوشاند و باعث مشکلاتی در قاعدگی می شود.
پرده بکارت به عنوان شاخصی از فعالیت جنسی شهرت دارد – مانند پوشش سختی که واژن شما را مسدود می کند – اما معمولاً هیچ ارتباطی با این که آیا یک زن (یا فردی که در هنگام تولد به او زن اختصاص داده شده است) رابطه جنسی ندارد. در واقع، نرم و الاستیک است و لزوماً دهانه واژن شما را مسدود نمی کند، حتی می تواند بر اثر فعالیت های روزمره، قرار دادن تامپون یا داشتن رابطه جنسی از بین برود. ممکن است زمانی که پرده بکارت از بین می رود، علائمی را تجربه کنید یا متوجه وقوع آن نشوید.
وظیفه و عملکرد پرده بکارت چیست؟
پرده بکارت شما هدفی در بدن یا سیستم تولید مثل شما ندارد. بر خلاف سایر اندام ها یا بافت هایی که کار مشخصی دارند، هیچ کس به طور قطع نمی داند که پرده بکارت چه می کند. برخی فکر می کنند که ممکن است ارتباطی با دور نگه داشتن باکتری ها یا اجسام خارجی از واژن شما داشته باشد.
وقتی پرده بکارت زن پاره می شود، چه اتفاقی می افتد؟
برخی افراد متوجه زمان پاره شدن پرده بکارت خود می شوند، در حالی که سایر افراد اصلا متوجه این مسئله نمی شوند. پرده بکارت مانند سایر بافت های بدن شما انعطاف پذیر است و می تواند کشیده شود. معمولاً با اولین بار فشار دادن پاره نمی شود. بلکه در اثر فرسوده شدن پاره می شود.
برخی از افراد هنگام پاره شدن پرده بکارت درد یا خونریزی خفیف را تجربه می کنند، اما بیشتر آنها چیزی احساس نمی کنند. از آنجایی که این یک تکه بافت انعطاف پذیر است، به مرور زمان با انجام فعالیت های روزانه یا استفاده از تامپون کشیده و نازک می شود. اگر هنگام پاره شدن پرده بکارت خونریزی داشتید، بسیاری از متخصصین معتقدند که این خون پریود یا لکه بینی آنهاست.
آیا پرده بکارت شما بعد از پارگی دوباره رشد می کند و ترمیم می شود؟
خیر، پرده بکارت بعد از پارگی نمی تواند دوباره رشد کند و یا ترمیم شود. یک غشای بافتی است که در طول رشد تشکیل شده است و در بزرگسالان نمی تواند دوباره رشد کند.
مقالات دیگر: تایتنینگ و تنگ کردن واژن
پرده بکارت در کدام قسمت بدن قرار دارد؟
در واقع می تواند چند موقعیت مختلف در اطراف دهانه واژن شما داشته باشد و در اشکال و اندازه های مختلفی باشد. رایج ترین انواع پرده بکارت حلقوی (که کل دهانه واژن را احاطه می کند) و هلالی (شکل هلال ماه) است. این موقعیت ها عادی تلقی می شوند. پرده بکارت حلقوی شبیه دونات است و مرکز دونات دهانه واژن است. یک پرده بکارت هلالی در پایین دهانه واژن قرار دارد. در موارد نادری دهانه واژن را می پوشاند و عوارض ایجاد می کند. اکثر نوزادان پرده بکارت حلقوی خواهند داشت، اما زمانی که به سنین مدرسه می رسند، به شکل هلالی تغییر یافته است.
پرده بکارت چه شکلی است؟
پرده بکارت شما همرنگ پوست اطراف واژن شماست (گوشتی رنگ). می تواند یک هلال ماه در زیر دهانه واژن شما ایجاد کند یا دهانه واژن شما را احاطه کند. دهانه واژن را به طور کامل نمی پوشاند زیرا از خروج خون قاعدگی از بدن شما جلوگیری می کند. در نوزادان، پرده بکارت بیشتر قابل توجه خواهد بود زیرا زمانی برای فرسوده شدن نداشته است.
اگر پرده بکارت شما پاره شده باشد، ممکن است مانند یک تکه کوچک از بافت به نظر برسد که به پهلو فشار داده شده است. دیدن پرده بکارت پاره شده سخت است و نمی توانید آن را با انگشت خود حس کنید. در برخی موارد، با دهانه واژن ترکیب می شود و تشخیص آن سخت خواهد شد.
پرده بکارت از چه چیزی ساخته شده است؟
پرده بکارت شما یک بافت الاستیک است که می تواند در حین حرکت کشیده شود. در بدو تولد کمی ضخیم تر است اما به مرور زمان دچار سایش می شود و به دلیل هورمون ها، فعالیت های روزمره، قرار دادن تامپون یا رابطه جنسی خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد. پرده بکارت شما در طول رشد جنین و زمانی که واژن شما در حال رشد است تشکیل می شود. ایجاد واژن شما به صورت یک لوله جامد شروع می شود. همانطور که لوله حل می شود و دهانه واژن منبسط می شود، بقایای لوله پرده بکارت شما را تشکیل می دهد.
صحبت های دکتر بیتا زلالی درباره انواع پرده بکارت
چه فعالیت هایی می تواند باعث پارگی شود؟
فعالیت های روزمره می تواند پرده بکارت را از بین ببرد. عبارتند از:
- دوچرخه سواری
- ژیمناستیک
- اسب سواری
- ورزش شدید
- خودارضایی
- قرار دادن تامپون
- انجام معاینه لگن یا تست پاپ اسمیر