Logo.-Dr.-B.-Zolali.OK-svg-1

شانس بارداری بعد از هیستروسکوپی

هیستروسکوپی روشی ایمن و کم تهاجمی می‌باشد که با استفاده از یک لوله کوچک که سر آن به منبع نور و یک دوربین متصل است به مشاهده‌ی و معاینه‌ی رحم و دهانه رحم می‌توان پرداخت، در این روش لوله هیستروسکوپ از داخل واژن به سمت رحم هدایت می‌شود.

دلایل مختلفی جهت هیستروسکوپی وجود دارد که برخی از انها عبارتند از:

  • تشخیص بیماری‌های رحم
  • بیوپسی
  • برداشتن فیبروم، پولیپ و یا بافت اسکار داخل رحم
  • سایر مداخلات پزشکی در رحم

فیلم های رضایت مراجعین دکتر بیتا زلالی که بعد از لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی و بعد از چند سال نازایی باردار شدند !!!!

بارداری دوقلویی بعد از ۱۸ سال نازایی و دوبار سقط با عمل لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی ?
۱۸ سال نازایی و سه بار سقط جنین و در نهایت بارداری مادر عزیزمون ?
خانمی که با سابقه ۳سال نازایی سه ماه بعد از عمل لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی باردار شدن
بارداری سه قلویی بعد از 8 سال نازایی و تنبلی تخمدان?

لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی روشی است که با استفاده از لوله‌ای که به یک دوربین و منبع نور متصل است انجام می‌شود، در این روش جراح ابتدا برشی در نزدیک ناف ایجاد می‌نماید، از طریق این برش لوله لاپاراسکوپ وارد شکم می‌شود، ممکن است برش‌های دیگری روی سطح شکم برای ورود ابزار جراحی ایجاد شود. لاپارسکوپی ممکن است جهت تشخیص و یا درمان انواع بیماری‌های در ناحیه شکم مانند رحم، تخمدان، مثانه و …. به کار گرفته شود.

تفاوت لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی

لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی هر دو روش‌های کم تهاجمی هستند که با استفاده از لوله‌هایی که به یک دوربین متصل هستند انجام می‌شود. در هیستروسکوپی هیچ گونه برشی در شکم و یا سایر نقاط بدن ایجاد نمی‌شود زیرا لوله‌ هیستروسکوپ از طریق واژن داخل می‌شود اما در لاپاراسکوپی چند برش در سطح شکم ایجاد می‌شود.

احتمال بارداری پس از هیستروسکوپی

بر اساس تحقیقات انجام شده برداشتن پولیپ‌های آندومتر به روش هیستروسکوپی می‌تواند در بهبود باروری و افزایش شانس باردار شدن کمک کننده باشد. توصیه جراحان در افرادی که دارای پولیپ، فیبروم، رحم سپتوم و یا چسبندگی داخل رحم هستند و در عین حال دچار ناباروری هستند، در مرحله اول درمان به روش هیستروسکوپی می‌باشد تا بارداری طبیعی با احتمال بیشتری انجام شود.

شانس بارداری پس از لاپاراسکوپی

بسیاری از افراد به دلیل مشکلات لگن مانند اسکار ناشی از عفونت، جراحت حاصل از جراحی‌های قبلی، اندومتریوز، کیست تخمدان، پولیپ یا فیبروم در رحم ممکن است دچار ناباروری باشند، بسیاری از این مشکلات با سونوگرافی قابل تشخیص نمی‌باشد، در این افراد لاپاراسکوپی روشی مفید هم جهت تشخیص و هم برای درمان عامل ناباروری می‌باشد.

در عین حال هر نوع روش جراحی ممکن است موجب ایجاد اسکار و چسبندگی در حفره لگن شود، با اینکه برش‌های ایجاد شده در روش لاپاراسکوپی نسبت به سایر روش ها بسیار کوچکتر می‌باشد اما بافت اسکار تشکیل شده در این جراحی ممکن است منجر به مشکلاتی در بارداری شود.

گاهی اوقات ممکن است حین جراحی به لوله‌های فالوپ آسیب رسیده باشد و منجر به عدم بارداری شود، بنابراین اگر پس از اقدام به بارداری نتوانستید به نتیجه‌ی مطلوب دست پیدا نمائید لازم است تا تحت معاینه پزشک قرار بگیرید تا علت اصلی مشکلات باروری شما بررسی شود.

گیف تماس

بارداری پس از لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی

روش‌های هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی هر دو ابزارهای مفیدی برای ارزیابی و درمان عوامل مختلفی که منجر به ناباروری می‌شوند هستند. در بسیاری موارد پس از درمان و اصلاج ناهنجاری‌ها به کمک روش‌های نام برده شده بارداری به صورت طبیعی انجام می‌شود. با توجه به اینکه جراحی شما به چه منظوری انجام شده باشد ممکن است لازم باشد 1 تا چند هفته جهت مقاربت صبر نمائید اما جهت اقدام به بارداری باید به نکاتی توجه نمائید که در ادامه اشاره می شود.

زمان مناسب جهت اقدام به بارداری پس از هیستروسکوپی

یکی از سوالاتی که اکثر افرادی که تحت هیستروسکوپی قرار می گیرند با آن مواجه هستند زمان مناسب جهت اقدام به بارداری می‌باشد، به خصوص در افرادی که دلیل انجام هیستروسکوپی، درمان ناباروی بوده باشد.

بنا به تحقیقات انجام شده پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که زمان مناسب جهت اقدام به بارداری پس از هیستروسکوپی به نوع جراحی که شما انجام داده‌اید بستگی دارد، در صورتی که هیستروسکوپی شما فقط هیستروسکوپی تشخیصی بوده باشد (جهت مشاهده رحم و داخل رحم بدون اینکه هیچ گونه مداخله درمانی صورت گرفته باشد) باید تا اندازه‌ی یک سیگل قاعدگی صبر نمائید و سپس جهت بارداری اقدام نمائيد.

اما در صورتی که هیستروسکوپی شما همراه با برداشتن فیبروم، پولیپ و یا اقدامات درمانی دیگری همراه بوده است توصیه می‌شود حداقل 3 ماه صبر نمائيد تا بافت و دیواره‌ی رحم بتواند پوشش خود را ترمیم نماید و جهت پذیرش تخمک بارور شده و لانه گزینی جنین آماده شود.

از آنجایی که یکی از عوامل مهم در لانه گزینی جنین، سالم بودن دیواره‌ی رحم می‌باشد و در طی هیستروسکوپی و برداشتن فیبروم و یا پولیپ ممکن است آسیب‌هایی به دیواره‌ی رحم وارد شده باشد بنابراین جهت افزایش شانس بارداری و جلوگیری از سقط جنین در ماه‌های اول لازم است که مدت 3 ماه به رحم فرصت بازیابی و ترمیم بدهید و سپس جهت بارداری به روش طبیعی اقدام نمائید.

مقالات دیگر: مراقبت های بعد از عمل لاپاراسکوپی

زمان مناسب جهت اقدام به بارداری پس از لاپاراسکوپی

در طی لاپاراسکوپی برش‌هایی روی شکم شما ایجاد می‌شود، بنابراین جهت اقدام به بارداری باید تا زمان بهبود کامل این برش‌ها صبر نمائيد و سپس جهت بارداری اقدام نمائيد. با توجه به نوع جراحی که انجام شده است ممکن است گاهی تا چند ماه زمان لازم باشد تا جراحت‌های داخلی بهبود پیدا نمایند، توصیه می‌شود جهت اطلاع از مان مناسب جهت بارداری پس از لاپاراسکوپی با پزشک خود مشورت نمائید.

Logo.-Dr.-B.-Zolali.OK-svg-1

دکتر بیتا زلالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا

سوالاتتان را مطرح کنید

معرفی دکتر بیتا زلالی