سرکلاژ شکمی

سرکلاژ شکمی و درصد موفقیت آن

نارسایی یا ناتوانی دهانه رحم به وضعیتی اطلاق می‌شود که دهانه رحم پیش از اینکه زمان زایمان فرار برسد، باز شده و منجر به زایمان زودرس یا سقط جنین می‌شود. از راه‌های تشخیص نارسایی دهانه رحم این است فرد دو زایمان پیش از موعد بدون انقباضات رحمی، گرفتگی عضلات، پاره شدن پرده آمنیون و یا خونریزی واژینال داشته باشد.

البته ممکن است افرادی باشند که این پیامدهای نامطلوب را تجربه نکرده باشند اما درجاتی از نارسایی دهانه رحم را داشته باشند بنابراین باید این موضوع هرچه سریعتر شناسایی شود تا از سقط جنین یا تولد نوزاد نارس جلوگیری شود. البته سرکلاژ شکمی قدم اول درمان نیست درصورت شکست مکرر سرکلاژ واژینال یا اسیب هایی قدیمی ماندگار در سرویکس توصیه میشود.

سرکلاژ

سرکلاژ روشی جهت تقویت دهانه رحم در خانم‌های باردار است که به دلیل نارسایی دهانه رحم، در حاملگی‌های قبلی خود دچار سقط جنین شده اند یا اینکه نوزادانی نارس به دنیا آورده‌اند.

علت نارسایی دهانه رحم، بافت‌های ضعیف در اطراف دهانه رحم است که موجب می‌شود دهانه رحم نتواند نوزاد را نگه دارد.

مقالات دیگر: درمان قطعی سقط مکرر

دکتر بیتا زلالی درمان قطعی سقط مکرر در تهران را انجام میدهند و بهترین پزشک در این زمینه می باشند که تجربه بسیار زیادی در انجام سرکلاژ شکمی، سرکلاژ واژینال و پساری دارند. مطب ایشان در تهران می باشد که برای دریافت وقت می توانید با شماره 09126176917 تماس بگیرید.

درصد موفقیت در سرکلاژ شکمی چقدر است؟

یک زایمان موفق زایمانی است که نوزاد پس از 36 هفته به دنیا بیاید و زایمان‌های قبل از آن پیش از موعد در نظر گرفته می‌شود. بنابراین هنگامی می‌توان اعلام کرد که سرکلاژ نتیجه‌ی مطلوب داشته که نوزاد پس از 36 هفته به دنیا بیاید، با این تفسیر می‌توان گفت که بر اساس تحقیقات انجام شده سرکلاژ شکمی در 95 تا 98 درصد موارد با موفقیت عمل نموده است.

سرکلاژ شکمی چیست؟

یک روش جراحی است که قسمت فوقانی دهانه رحم توسط یک نوار مرسیلین غیرقابل جذب و استریل تقویت می‌شود، این نوار مصنوعی کوچک در بالای دهانه رحم دوخته می‌شود و تمام طول دهانه رحم را پشتیبانی و حمایت می کند تا رهانه رحم در برابر فشاری که جنین در حال رشد به آن وارد می نماید بتواند مقاومت کند، در این حالت از باز شدن دهانه رحم و سقط جنین یا زایمان زودرس پیشگیری می‌شود.

این جراحی می‌تواند به صورت “باز” یا “کم تهاجمی” و با توجه به نظر بیمار انجام می‌شود. این روش دائمی بوده و برای تمام بارداری‌های بعدی نیز قابل استفاده است. سرکلاژ شکمی به روش لاپاراسکوپی یا لاپاراتومی انجام میشود. نزدیکی کلا در افراد کاندید سرکلاژ بعد از بارداری ممنوع می باشد.

سرکلاژ شکمی برای چه افرادی قابل استفاده است؟

اکثر خانم های باردار احتیاجی به سرکلاژ شکمی ندارند و این روش برای افرادی که سایر روش‌های سرکلاژ دهانه رحم برای آن‌ها ناموفق بوده است انجام می‌شود. به طور کلی سرکلاژ شکمی به این افراد توصیه می‌شود:

  • خانم‌هایی که در زایمان قبلی دچار پارگی دهانه رحم شده‌اند.
  • افرادی که یک سرکلاژ ترانس واژینال ناموفق داشته‌اند.
  • خانم‌های بارداری که واجد شرایط سرکلاژ واژینال نیستند.
  • اگر سونوگرافی نشان دهنده نارسایی دهانه رحم باشد، گاهی اوقات می‌توان از روش سرکلاژ شکمی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه جهت سقط جنین در هنگام بارداری استفاده نمود، در غیر این صورت بهتر است سرکلاژ در سه ماهه اول بارداری و زمانی که خطر برای مادر و جنین در حداقل ممکن قرار دارد انجام شود.

مزایای سرکلاژ شکمی

  • درصد موفقیت بالا در تولد نوزاد زنده
  • احتمال زایمان زودرس با این روش کمتر می‌شود و به طبع آن احتمال بستری نوزاد در بخش مراقبت‌های ویژه نیز کاهش می‌یابد.
  • بعد از سرکلاژ شکمی احتیاجی به استراحت مطلق نمی‌باشد.
  • پس از زایمان احتیاجی به برداشتن سرکلاژ شکمی نیست و برای زایمان‌های بعدی نیز می‌توان از آن استفاده نمود.

مقالات دیگر: پساری چیست؟

نحوه انجام سرکلاژ شکمی

این جراحی تحت بیهوشی عمومی از طریق لاپراسکوپی انجام می‌شود، چهار برش به اندازه 5 میلی‌متر ایجاد می‌شود که یکی برای عبور دوربین و سه برش دیگر برای ابزار جراحی می‌باشد. با شناسایی محدوده مثانه و فضاهای آناتومیک زیر شکم، شریان‌های رحمی در معرض دید جراح قرار می‌گیرد. سپس یک بخیه پلی پروپیلن تک رشته‌ای غیربافته دو بار در اطراف دهانه رحم در سطح ایستموس داخل رحم زده می‌شود تا یک حلقه دوتایی با گره بسته شده در پشت دهانه رحم ایجاد شود.

سرکلاژ

این بخیه به دلیل اینکه واکنش بافتی ایجاد نمی‌کند و دوام بالایی دارد، انتخاب شده است. همان طور که پیشتر گفته شود زمان انجام سرکلاژ شکمی بهتر است پیش از بارداری باشد. پیش از بارداری رحم کوچکتر است، رگ‌های خونی کمتری دارد و جراحی روی آن ساده‌تر می‌باشد و جدا از تمام این موارد نگرانی بابت آسیب به جنین حین جراحی وجود ندارد. اگر این روش پس از بارداری انجام شود کمی اصلاحات روی آن انجام خواهد شد تا کمترین آسیب به جنین وارد شود اما نتایج حاصله معمولاً یکسان می‌باشد.

مراقبت‌های پس از انجام سرکلاژ شکمی

  • پس از جراحی تا زمان به هوش آمدن تحت مراقبت خواهید بود، اگر باردار باشید ضربان قلب کودک و هرگونه علائمی از زایمان زودرس تحت بررسی قرار خواهند گرفت.
  • داروهایی جهت جلوگیری از زایمان زودرس برای شما تجویز خواهد شد.
  • مقداری درد و خون‌ریزی طبیعی است، داروهای مسکن جهت کنترل درد برای شما تجویز خواهد شد.
  • اگر حال عمومی شما خوب باشد همان روز به منزل خواهید رفت در غیر این صورت شاید لازم باشد یک روز را تحت نظر باشید.
  • 4 تا 5 روز پس از انجام جراحی باید در منزل استراحت کنید، اگر پزشک دستور استراحت مطلق داده باشد، باید تمام مدت را در رختخواب باشید در غیر این صورت می‌توانید از تخت بلند شوید و فعالیت‌های سبک را انجام دهید.
  • 2 تا 6 هفته پس از جراحی نمی‌توانید رابطه جنسی داشته باشید، گاهی اوقات با توجه به شرایط شما ممکن است این زمان بیشتر یا کمتر شود، پیش از شروع رابطه جنسی بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید.
  • سایر دستورالعمل‌هایی که پزشک و پرستار به شما ارائه داده اند را به دقت دنبال نمایید.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط