Logo.-Dr.-B.-Zolali.OK-svg-1

مسمومیت غذایی در بارداری و درمان سریع آن

مسمومیت غذایی مرتبط با حضور باکتری یا انگل معمولاً تأثیر کمی بر بزرگسالان سالم دارد. از سوی دیگر، زنان باردار باید هر کاری را انجام دهند تا از آنها دوری کنند چون سیستم ایمنی آنها شکننده تر است و آنها را در برابر خطر عوارض آسیب پذیرتر می کند. چه علائمی هشدار دهنده هستند؟ چه زمانی با پزشک مشورت کنیم؟ چه اقدامات احتیاطی باید به صورت روزانه برای محدود کردن عفونت انجام شود؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

علایم مسمومیت غذایی چیست؟

اگر از مسمومیت غذایی در دوران بارداری می ترسید، در اینجا علائمی وجود دارد که می تواند شما را راهنمایی کند:

  • کرامپ های منتشر شکمی
  • سردرد
  • اسهال مکرر
  • در برخی موارد تب
  • حالت تهوع و استفراغ، اما مراقب باشید که آنها را با حالت تهوع بارداری اشتباه نگیرید.

اگر این علائم را تجربه کردید، منتظر مشورت با پزشک عمومی نباشید.

چه زمانی مسمومیت غذایی خود را نشان می دهد؟

مسمومیت غذایی، چه باردار باشید و چه نباشید، معمولا خیلی سریع خود را نشان می دهد. اغلب 2 ساعت پس از خوردن غذای مشکوک مسئول عفونت شما رخ می دهد. در برخی موارد، این می تواند برای باکتری های به اصطلاح مهاجم مانند سالمونلا به 24 تا 48 ساعت برسد و مدت زمان متغیری دارد.

مسمومیت گوارشی یا غذایی؟


اشتباه گرفتن مسمومیت گوارشی و غذایی ناشی از سوء هاضمه، چه باردار باشید و چه نباشید، بسیار رایج است. اولین سرنخی که به شما امکان می دهد آنها را متمایز کنید موقتی بودن آن است. علائم مسمومیت غذایی برای موارد خفیف خیلی سریع رخ می دهد، در حالی که علائم گوارشی بیش از 24 ساعت پس از تماس با ویروس مسئول ظاهر می شود.

اگر یک وعده غذایی را با چند نفر به اشتراک گذاشته اید، و بقیه افراد بلافاصله بعد از آن علائم مشابه شما را نشان می دهند، به احتمال زیاد شما از مسمومیت غذایی رنج می برید. علت ناراحتی های شما هرچه که باشد، اگر خانم باردار هستید، بهتر است مشورت کنید تا ریسک نکنید.

درمان مسمومیت غذایی در دوران بارداری

اگر باردار هستید، ممکن است پزشک آزمایش خون را برای رد هر گونه علت جدی که می تواند به شما یا جنین آسیب برساند، تجویز کند. بدون علت جدی، هیچ درمان دارویی به طور دقیق برای درمان عفونت غذایی وجود ندارد.

فیلم توضیحات دکتر بیتا زلالی درباره درمان مسمومیت غذایی در دوران بارداری

چند نکته برای درمان مسمومیت بارداری

  • بیشتر از حد معمول آب بنوشید، به خصوص برای جلوگیری از کم آبی بدن.
  • غذا را بیشتر نمک بزنید، زیرا در اسهال الکترولیت های زیادی از دست می دهیم.
  • رژیم غذایی خود را با ترجیح دادن وعده های غذایی کوچک و مکرر در طول روز تنظیم کنید.
  • از مصرف میوه ها و سبزیجات خام و همچنین نوشیدنی های منجمد و لبنیات خودداری کنید.

خطرات مسمومیت غذایی چیست؟

اگر فکر می کنید دچار مسمومیت غذایی شده اید و باردار هستید، دلایلی وجود دارد که می تواند برای بارداری خطرآفرین باشد. از جمله آنها:

  • سالمونلوز: توسط باکتری سالمونلا ایجاد می‌شود که می‌تواند باعث عفونت‌های التهابی نسبتاً جدی در زنان باردار مانند مننژیت شود. در موارد بسیار نادر، می تواند به جنین نیز برسد و باعث مرگ نوزاد در رحم شود.
  • لیستریوز: لیستریوزیس شامل باکتری لیستریا است که به خصوص نادر است و در پنیرهای شیر خام (واچرین، فضولات بز) یافت می شود. این بیماری می تواند با آلوده کردن خون باعث سپسیس شود و در صورت عدم درمان سریع باعث مرگ نوزاد شود. این بیماری چند روز پس از مصرف غذای آلوده ایجاد می شود.

خوب است بدانید: این نوع عفونت ها عموماً علائم بدتری مانند درد شدید شکم همراه با تب، حتی مدفوع خونی و تنفس دشوار، سردرد، اختلال هوشیاری و استفراغ را ایجاد می کنند. مسمومیت غذایی در زنان باردار با علائم تشدید شده نیاز به بستری اورژانسی دارد.

در صورت مسمومیت غذایی در دوران بارداری چه زمانی باید با پزشک مشورت کرد؟

در صورت مسمومیت غذایی و این در صورتی که باردار هستید باید پس از بروز علائم سریعاً با پزشک عمومی مشورت کنید تا بتوانید علت آن را مشخص کنید و در صورت لزوم درمان مناسب برای شما تجویز شود. برای گرفتن نوبت در طول روز و مشاوره بدون مسافرت می توانید 7 روز در هفته با پزشک در سایت قاره مشورت کنید.

چگونه از مسمومیت غذایی در بارداری جلوگیری کنیم؟

برای به حداقل رساندن خطر مسمومیت غذایی در دوران بارداری، بهتر است:


  • ماهی خام مصرف نکنید.
  • شیر خام یا پنیرهای حاوی آن را مصرف نکنید.
  • گوشت اغذیه فروشی را مصرف نکنید و فقط گوشت بسیار پخته را انتخاب کنید.
  • تخم مرغ های خیلی تازه (که در عرض چند روز گذاشته شده) نخورید.

سوالات متداول

Logo.-Dr.-B.-Zolali.OK-svg-1

دکتر بیتا زلالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا

سوالاتتان را مطرح کنید

معرفی دکتر بیتا زلالی